Nye iPhones i 2018: Se alt om de kommende iPhones her

Apple lancerer snart de nye iPhone-modeller, og vi vil i denne artikel give vores bud på nye specifikationer, og hvad navnene bliver på de kommende iPhones.

Apples næste lancering af iPhones rummer tre eller måske endda fire nye iPhones, der alle bliver lanceret på samme tid. Rygterne peger på tre nye iPhones i X-stilen, hvor der er et fuldskærmsdisplay (og ingen Home-knap), en Plus-størrelse model og en billigere model.

Opdatering – De nye iPhones er nu lanceret og det er muligt at skrive sig på venteliste bl.a. her:

iPhone XS kan nu bestilles
iPhone XS kan nu bestilles
Forsalg åben for iPhone XS hos bl.a. YouSee
Forsalg åben for iPhone XS hos bl.a. YouSee

En spændende lancering fra Apple – her er, hvad vi ved

Vi kigger her nærmere på, hvilke rygter der er om efterfølgeren til iPhone X, iPhone X Plus og den billigere model med LCD. Derudover har vi de nyeste informationer om deres release-dato, priser, ændringer i design og tekniske specifikationer samt nye egenskaber. Du kan være sikker på at finde en iPhone, der opfylder dine behov og lære mere om de nye modeller.

De seneste nyheder indikerer, at processoren i mindst én af de nye modeller vil være ganske imponerende. Der er også flere artikler, der fortæller, at Apple lancerer en ny 18W USB-C oplader med deres nye mobiltelefoner.

Derudover håber vi på, at Apple kommer med en efterfølger til deres iPhone SE, som var en ganske stor succes. Nogle rygter peger på, at der måske kunne komme en iPhone SE 2. Selvom mange er glade for den lidt mindre modeller, der er lidt mere handy, tyder det modsat også på, at denne model bliver udfaset til fordel for den måske kommende LCD-model.

Hvad bliver navnene på de nye 2018-iPhones?

Her er nogle af mulighederne:
iPhone 9 og iPhone 9 Plus (efterfølgere til iPhone 8-modellerne)
iPhone 11 og 11 Plus (aka iPhone XI og XI Plus)
iPhone Xs og Xs Plus
iPhone X Plus (i forlængelse af den eksisterende iPhone X)
• Eller bare ren iPhone og iPhone Plus.

Dette er nogle af de potentielle navne til de næste iPhones. Hvad tror du, de kommende modeller kommer til at hedde? Kom med et bud længere nede på siden.

Udgivelsesdato for de kommende nye iPhones

Vi forventer, at efterfølgerne til iPhone 8, 8 Plus og X bliver afsløret september 2018. Det vil være et år efter, at iPhone 8 blev lanceret, og det er i tråd med Apples sædvanlige vane med lanceringen af en ny iPhone hver september (hvert fald siden iPhone 4, der blev lanceret i 2010).

Sidste år valgte Apple at lancere de forskellige modeller på forskellige tidspunkter. iPhone X ankom en måned efter iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Selv om de blev lanceret på forskellige tidspunkter sidste år, forventer langt de fleste, at de nye modeller bliver lanceret samtidig i år.

Hvor mange nye iPhones lancerer Apple i 2018?

Artikler fortæller, at tre nye iPhones bliver lanceret i efteråret 2018, selvom en artikel i januar 2018 antydede, at Apple ville lancere fire nye mobiltelefoner i år.

De tre modeller, der forventes at blive lanceret i efteråret 2018, har det samme fuldskærmsdisplay, som den nuværende iPhone X. De tre modeller har tre forskellige skærmstørrelser: 5,8’’ OLED, 6,5’’ OLED og 6,1’’ LCD. 5,8’’-modellen er efterfølgeren til iPhone X, 6,5’’-modeller er en Plus-model af iPhone X og kommer muligvis derfor til at hedde noget á la iPhone X Plus eller iPhone XI Plus. 6,1-modellen er en billigere model med samme design som iPhone X, men med en LCD-skærm i stedet for en OLED-skærm.

I tilfælde af at der kommer en fjerde iPhone-model, er der muligvis tale om endnu en model med LCD, hvor skærmen enten er mindre eller større end den ovenstående LCD-model.

Hvad kommer de nye modeller til at koste?

iPhone X blev prissat dyrere end iPhone 8 og iPhone 8 Plus, da iPhone X var en premium-model. Vi forventer, at de nye modeller for 2018 får cirka de samme priser. Prissætter Apple deres modeller for højt, har det betydning for salget. Det gælder derfor om at ramme den korrekte pris, så folk køber deres produkter.

5,8’’-modellen, der er efterfølger til iPhone X, kommer til at koste omkring $899. 6,5’’-modellen kommer formegentlig til at koste omkring $100 mere. 6,1’’-modellen med LCD vil koste mellem $699 og $769 afhængig af, hvilken skærmstørrelse de ender med at lancere.

Ændringer i design på de nye iPhones

Med de tre iPhone-modeller, der går rygter om, kan vi godt forvente, at vi bevæger os væk fra Home-knappen, og at Apple vælger at beholde designet af skærmen fra iPhone X. Her går skærmen fra kant til kant. Det betyder, at skærmen fylder hele fladen – helt ud til kanten. iPhone X har desuden er Face ID-kamera, der gør det meget lettere og hurtigere at låse skærmen op, når mobiltelefonen kan genkende dit ansigt. Ydermere er det Face ID-funktionen mere sikker end fingerprint-funktionen på nogle af de tidligere modeller.

Vi forventer, at kanten omkring skærmen bliver mindre for at udnytte designet og funktionerne bedst muligt. Det er dog højst sandsynligt gældende ved OLED-modellerne frem for LCD-modellen, hvor kanten ikke kan laves helt så lille.

De har udviklet nogle teknologier, der gør det muligt at få sensorer og andet udstyr til at fylde endnu mindre. Apple kombinerer ansigtsgenkendelses-funktionen med kameraet ved de nye modeller for at give plads til endnu mere skærm og endnu mindre ”spildplads” – for at du for mest muligt ud af mobiltelefonen, og designet bliver endnu flottere. ”Hakket” i toppen af skærmen, hvor blandt andet højtaler og kamera sidder, bliver altså minimeret gang for gang. Måske forsvinder det helt på et tidspunkt. Hvem ved? Der går rygter om, at ”hakket” er minimeret kraftigt i 2019-modellerne.

Er bagsiden lavet af metal eller glas?

Ifølge kilder har Apple valgt at beholde glasbagsiden på OLED-modellerne som på iPhone X-modellen. LCD-modellen har dog en bagside af metal. Det er muligvis, fordi denne model ikke vil kunne tilbyde trådløs opladning, som de andre modeller kan.

Forskellige farver på de nye iPhones

LCD-modellen med en bagside af metal kan produceres i mange forskellige farver. Rygterne siger, at modellen vil være tilgængelig i flere farver såsom blå, gul og pink. Det er primært for at henvende sig til de yngre brugere. Det var også disse brugere, der var særlig glade for iPhone 5c-modellen, der var en billigere udgave og fandtes i flere farver. De forskellige muligheder gør det derudover nemmere at skelne mellem de dyrere OLED-modeller, der bliver lanceret samtidig.

Den store iPhone X Plus-model bliver muligvis produceret i guldfarven. Apple forsøgte at lave en guld iPhone X-model, men måtte droppe den på grund af udfordringer med produktionen. Guldmodellen vil hitte særligt hos brugerne i Asien – og det vil muligvis øge salget i dette område. Der er lækket billedet af denne guld-model. Der er også lækket billeder af en lilla og en grøn model. Disse billeder er dog af mere tvivlsom kvalitet.

De forskellige skærme – OLED og LCD

Det er ikke helt enighed om, hvor mange nye iPhones, der har OLED-skærme, og hvilke der får en LCD-skærm i stedet. Generelt er der dog enighed om, at to nye iPhones for en OLED-skærm, mens en tredje model får en billigere LCD-skærm. Den nuværende iPhone X-model har en OLED-skærm og er klart at foretrække, hvis pengene rækker til det. Den nye model med den billigere LCD-skærm har en lavere opløsning. Afhængigt af, hvilke behov du har – om du skal bruge mobiltelefonen privat eller i forbindelse med for eksempel arbejde – vil det derfor variere, om dine behov er dækket af en LCD-skærm eller en OLED-skærm. Uanset hvad er begge skærme af rigtig god kvalitet.

OLED-modellerne er primært designet til at ramme high-end markedet, mens LCD-modellen rammer low-end og mellem markedet. Denne model bliver primært solgt på at være en innovativ brugeroplevelse, hvor fuldskærmsdisplayet og 3D-sensor bliver prioritet – samtidig med at prisen mere overskuelig end de andre modeller.

Nye features på de nye iPhones i 2018

De tilbagevendende rygter og ønsker om edge-to-edge skærme på iPhones kommer højst sandsynligt ikke til at gå i opfyldelse ved denne lancering. Ønsket kommer dog muligvis til at gå i opfyldelse i løbet af de næste generationer. Det er nemlig OLED-teknologien, der gør, at skærmen kan bøjes, og med en OLED-model ved den nye lancering er vi altså et skridt nærmere.

Man forudser, at Apple udvider Face ID’ets ansigtsgenkendelse til at gælde alle nye iPhones, der bliver lanceret i efteråret 2018. Det afhænger dog af, hvor godt Face ID’et bliver modtaget ved den nye lancering. Hvis brugerne synes det er svært, irriterende eller ustabilt at benytte, vælger Apple muligvis at løse udfordringerne med Touch ID’et, hvor fingeraftrykket scannes.

Apple arbejder desuden på at indarbejde Touch ID ind i skærmen på mobiltelefonen. I stedet for en afgrænset flade ved Home-knappen, bliver det måske muligt at benytte hele skærmen som en slags fingeraftryksaflæser, så det er nemt og hurtigt at låse skærmen op. På den måde bliver det blandt andet muligt at styre, hvilke personer der kan åbne specifikke apps, og det giver dermed brugeren en større kontrol over rettighederne til deres egen iPhone.

Bedre levetid på batteriet og hurtigere opladning

Det ser ud til, at vi kan forvente bedre batterier på de nye iPhone-modeller i efteråret 2018. LCD-modellen har ifølge rygter et batteri mere 8% større kapacitet og levetid end batteriet på en iPhone X. Modellerne med en OLED-skærm har et batteri med 25% større kapacitet end iPhone X, hvilket er en mærkbar forskel.

De har optimeret formen på batteriet for at maksimere pladsen og øge hastigheden på opladningen. Bedre batterilevetid og hurtigere opladning er noget, mange har efterspurgt – og det bliver her imødekommet.

Det er en del af fremtiden at kunne oplade din mobil trådløst. Trådløs opladning er enormt bekvemt. I stedet for at din iPhone skal være i nærheden af en trådløs oplader med få centimeters afstand, arbejder Apple på, at det skal være muligt med en større afstand. Forestil dig at kunne oplade din nye iPhone på 1 meters afstand til den trådløse oplader. Apple planlægger måske endda noget endnu mere ambitiøst. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser her.

Med de nye iPhone-modeller kommer en opladning, der er endnu hurtigere end opladeren til iPhone X. Den nye oplader bliver lanceret med de nye 2018-modeller. Med en USB-C oplader (frem for en USB-A oplader, som Apple har brugte siden 2007) kan du være sikker på, at din mobil bliver opladt rigtig hurtigt, så du hurtigt kan tage den med dig på farten igen.

Nye kameraer på de nye iPhones

Med nye iPhones følger nye kameraer. Apple har udviklet kameraerne yderligere siden deres lancering af iPhone X sidste år og tager nu endnu skarpere billeder. De tre linser, 3D-kamera (på forsiden) og en 3D-scanner (på bagsiden) er udviklet til at give det rette fokus og de rette farver på dine billeder. Der findes mange rygter om det mere tekniske ved disse kameraer, men det er endnu udvist, hvordan de helt specifikt er udviklet, og det er derfor først tættere på lanceringen, der kommer flere informationer om specifikationerne. Det er noget, vi må alle må have til gode.

Skal du have den nye iPhone til september?

Generelt findes der mange artikler og rygter med forskellige bud på, hvordan den nye iPhone kommer til at se ud, hvad den kommer til at hedde, og hvad den kommer til at koste. Vi har i denne artikel samlet nogle af de mest gængse og plausible rygter og informationer om de nye modeller. Vi håber, du kan bruge informationerne til at give dig en idé om, hvilken model du måske skal have fat i til september, når de forskellige iPhones bliver lanceret.

Du ved muligvis allerede om, du skal have et LCD-model eller en af OLED-modellerne. Her er det måske bare et spørgsmål om, hvor store skærmene bliver. Skærmens størrelse kan være afgørende for nogle, da det kan have betydning for, om de synes, den passer til deres daglige brug af mobiltelefon.

Har du flere informationer, har du hørt andre rygter eller har du andre bud på, hvad modellerne kommer til at koste eller hedde, er du mere end velkommen til at give dit bud i kommentarfeltet.

Artikler:
https://asia.nikkei.com/Business/AC/Apple-planning-LCD-iPhone-with-a-metal-case-for-2018-source
https://www.macworld.co.uk/news/iphone/new-iphone-2018-3646340/
https://www.macrumors.com/roundup/2018-iphones/
https://www.cnet.com/news/iphone-2018-iphone-x-plus-9-launch-date-specs-price-release-date-three-camera-cheaper-rumors/
https://www.tomsguide.com/us/iphone-rumors,news-26165.html
https://www.imore.com/iphone-9
https://www.techradar.com/news/iphone-xi