Hvornår kommer den nye iPhone?

Inden længe lancerer Apple deres nye iPhone-modeller, og ifølge rygterne kan vi se frem til hele tre nye varianter – en Plus-størrelse, en efterfølger til iPhone X og en billigere grundmodel, der erstatter iPhone 8.

Billeder af de tre nye mobiler er blevet lækket og florerer allerede overalt på nettet. Er man i forvejen fan af iPhone X-designet, bliver man glad for det designvalg, Apple har taget, hvor selve skærmen går helt ud til kanten af mobilen, og hvor ‘hjem-knappen’ er droppet og erstattet med en tydelig notch – det lille sorte hak foroven, der markerer mobilens højtaler og kameralinse. Det forventes desuden, at alle tre mobiler erstatter Touch ID med Face ID. Artiklen herunder vil gennemgå de sidste nye rygter og opdateringer om, hvornår vi kan forvente at få de tre spritnye iPhones at se i butikkerne.

Opdatering: Apple præsenterer de nye iPhones 12/9 2018

Rygterne peger på samme måned
Apple har endnu ikke officielt givet os en dato for, hvornår de nye modeller bliver lanceret, men rigtig mange har givet deres bud på, hvornår vi kan forvente at høre mere om de kommende iPhones, og generelt er mange enige om, i hvilken måned vi kan se frem til at høre mere. Det vurderes, at de tre nye mobiler bliver afsløret i september 2018. Det skyldes, at Apple siden 2010, hvor de lancerede iPhone 4, hvert år har valgt september måned som deres såkaldte lanceringsmåned.

Mobilerne før iPhone 4 blev præsenteret allerede i juni måned, men med lancering i september måned vil det være præcis et år efter, at iPhone 8 blev afsløret, og da juni måned i 2018 allerede ligger bag os, har vi derfor god grund til at tro, at vi har gættet den rigtige måned. Apropos sidste år tog Apple dog den beslutning af lancere deres nye telefoner med en måneds mellemrum, så iPhone 8 og 8 Plus blev præsenteret en måned før iPhone X, der altså først så dagens lys i oktober. Derfor har der naturligt nok også været en del diskussion omkring forskellige lanceringsdatoer i år. Til trods for dette regner de fleste dog med, at alle tre modeller bliver afsløret på én og samme tid.

Datoen – hvilken dag kan vi forvente en lancering?
Apple har, hvis man ser bort fra den skæve iPhone SE, der falder lidt uden for kategori, hvert år i de sidste syv år lanceret deres nye iPhone i september – og hver gang har de valgt en dato i første halvdel af måneden. Efter flere år i træk, hvor Apple har haft en fast tradition for at lancere deres nye iPhones indenfor de samme to uger hvert år, er der derfor god grund til at antage, at de nye mobiler, der kommer på markedet i år, vil blive afsløret indenfor de næste par uger.

Når det er sagt, at det stadig omdiskuteret, hvilken præcis dag vi kan regne med at få mere at vide om de tre nye modeller med X-designet og Face ID. Den 21. august påstod en tysk

hjemmeside dog, at de nye modeller vil kunne forudbestilles fra den 14. september 2018. Skal vi tro på disse rygter, kan vi forvente en iPhone-lancering et par dage før. Det er nemlig meget normalt at kunne forudbestille produkter to til tre dage efter, at de er blevet afsløret. Den 14. september er ikke noget dårligt bud, da Apples lancering af nye iPhones de sidste år har ligget på enten den første eller anden tirsdag eller onsdag i september.

Mange har længe troet på, at tirsdag den 11. september bliver dagen, hvor Apple vil lancere deres nye iPhones, men på grund af de associationer, der knytter sig til denne dato, er det muligt, at Apple udskyder begivenheden til dagen efter i stedet – altså onsdag d. 12. september 2018. Uanset om vi får de tre iPhones at se om tirsdagen eller om onsdagen, giver det rigtig god mening at lade folk forudbestille deres mobiler fredag midnat, som de ligeledes har tradition for at gøre.

Hvad med mandag den 10. september?
I princippet kunne mandag den 10. september også være en udmærket mulighed, men mindst to ting taler imod det. Ser vi på Apples tidligere lanceringer, har de som allerede nævnt ligget på enten en tirsdag eller en onsdag. Man skal helt tilbage til lanceringen af iPhone 4, før vi finder en mandag, hvor Apple har udløst spændingen for deres nye iPhones. En anden vigtig grund til, hvorfor den 10. september virker usandsynlig som dato for lanceringen, har at gøre med planlægningen af begivenheden. Det vil nemlig være langt mere besværligt og kræve en del mere planlægning, hvis lanceringen foregår på en mandag lige efter weekenden. Med så stort et arrangement er der nemlig brug for minimum en enkelt hverdag op til eventet til at få fløjet pressen og ansatte ind til den store lancering.

Eventet kan finde sted i første uge af september
Lanceringen kan i princippet godt blive i starten af september, men der er flere ting, der taler imod dette. Først og fremmest er mandag den 3. september USA’s helligdag Labor Day, og derfor vil rigtig mange mennesker flyve hjem efter familiesammenkomster om tirsdagen. Hvis Apple præsenterede deres iPhones enten mandag eller tirsdag i første uge af september, vil de skulle forvente langt færre mennesker til deres lancering, og derfor virker det usandsynligt, at det bliver en af de to dage. Onsdag d. 5. er også en mulighed, men da det er samtidig med IFA 2018 i Berlin, der er et stort teknologi-show i Tysklands hovedstad, er det tvivlsomt, at Apple vælger denne dag for deres lancering. Apple ønsker helt sikkert ikke at afholde deres største årlige event på en dag, hvor der er risiko for, at andre teknologiske nyheder vil stjæle rampelyset.

Forskellige lanceringsdatoer
Selvom de fleste tror på, at alle tre modeller bliver præsenteret samme dag, er der også nogle analyser, der foreslår, at lanceringen vil strække sig over længere tid, som det som sagt gjorde sidste år. I juni måned påstod en koreansk rapport, at Apples billigere model, der i modsætning til de to andre er spået til at have LCD-skærm, først vil blive lanceret i november. Rygterne går på, at denne iPhone ikke vil blive klar til begivenheden i september, da der var opstået tekniske problemer, som skulle løses, før den kunne blive masseproduceret og klar til at blive købt i butikkerne. Nogle mener dog, at Apple vil gøre, hvad de kan for at få alle tre modeller klar til samme leveringsdag.

Nu er der bare at vente
Hvad vi helt sikkert ved med garanti er, at Apple lancerer nye iPhones i år. Hvornår det bliver, kan vi i virkeligheden kun gisne om indtil videre. Bliver dagen for lanceringen d. 12. september 2018, som de fleste påstår, kan vi højst sandsynlig se frem til, at de nye mobiler er i butikkerne en gang i slutningen af september, da der normalvis går et par uger fra lanceringen, til de nyeste Apple-skud på stammen lander på hylderne.