Ny flyverdragt til dit barn? Her kommer købsguiden til den gode flyverdragt

Vintertøj til børn er en jungle, markedet er uendeligt stort, og alle tøjproducenterne vil uden tvivl overbevise dig om, at lige netop deres brand er det bedste valg til dit barn

Vi har her samlet en række gode råd, der hjælper dig til at vælge den bedste flyverdragt, så du med ro i sindet kan sende dine børn ud i det kølige vinterlandskab.

Flyverdragten er førstevalget

Danmark ligger på de nordlige breddegrader, hvilket betyder, at de lange, kolde og våde vintermåneder er mange, mens de lyse, varme måneder er få. Det stiller nogle krav til det tøj, vi går i, og ikke mindst det tøj vores børn går i.

Når vi snakker vintertøj til børn, så er flyverdragten det absolutte førstevalg. Flyverdragten har ingen samlinger, hvilket betyder, at der ikke kan komme vand eller sne ind og gøre for og tøj vådt. Det er naturligvis rigtig vigtigt, når børnene opholder sig ude i kulden i længere tid.

Det skal du kigge efter

Vandtæthed og åndbarhed:
Flyverdragten er selvsagt en beklædningsgenstand, man oftest bruger efterår og vinter. Fælles for disse årstider er, at de oftest er meget våde og byder på enten store mængder regn eller sne. Det stiller selvfølgelig store krav til flyverdragtens vandtæthed, som bør være helt i top. Man kan godt selv forestille sig, hvor ubehageligt det ville være at lege i en våd, kold flyverdragt, så det bør man selvfølgelig undgå for sine børn.

Derudover er det vigtigt, at børn kan ånde i flyverdragten. Udendørsleg og høj puls hører uløseligt sammen, og det er derfor vigtigt, at man kan komme af med noget af alt den varme, den aktive leg generere.

Slidstyrke:
Det er ligeledes vigtigt, at du vælger en flyverdragt, der har en høj slidstyrke. Flyverdragten skal kunne holde til, at børnene kravler på jorden, rutscher på rutschebanen eller kælker i sneen. Flyverdragtens modstandsdygtighed overfor slid skal derfor være i top.

Slidstyrke er virkelig et af de steder, du ikke må gå på kompromis med, da det påvirker helhedsoplevelsen af flyverdragten lige såvel som flyverdragtens levetid.

Krav til børnetøj:
I Danmark har vi meget klare og strikse krav til, hvordan børnetøj skal udformes. Først og fremmest går disse krav ud på at sikre barnets sikkerhed, når barnet skal bære tøjet. Det gælder blandt andet:             

  • Tøj til børn op til syv år (højde 134 cm) må ikke have bindebånd eller snore i hoved- og halsområdet.
  • Børnetøj må ikke have bindebånd eller snore med frithængende ender, der er længere end 140 mm i bryst- og taljeområdet.
  • Halsstropper i børnetøj må ikke have frithængende ender i hoved- og halsområdet.
  • Børnetøj med bælter eller snore, der er beregnet til at blive bundet foran, må ikke have løse ender, der er længere end 360 mm, målt når de ikke er bundet og fra det punkt, hvor de skal bindes.

Når du kigger på flyverdragter til dit barn, er det derfor vigtigt, at flyverdragten opfylder ovennævnte krav. Du kan finde sikkerhedsgodkendte flyverdragter her.

 

Kilde: www.sik.dk