Ferie med børn i Danmark: Sådan får I en billig og aktiv ferie

Er du i gang med at planlægge din næste ferie med dine børn? Så er der sikkert mange overvejelser om den rette ferietype og destination. Her får du gode tips til den bedste ferie med børn i Danmark

Når dine børn skal med på ferie, er der mange behov og ønsker, som ferien skal leve op til. Hvilken ferietype passer til dine børns alder? Hvor langt væk fra jeres bopæl ønsker I at komme væk? Skal det udelukkende være afslapning, eller foretrækker I en aktiv ferie? Og så videre.

En ting er sikkert, når familien skal på ferie, er Danmark et rigtig godt valg. At rejse med små børn kræver en hel del oppakning og en masse planlægning – derfor er det oplagt at vælge en feriedestination herhjemme. Her er der et væld af sjove, hyggelige og spændende aktiviteter for hele familien, I kan gøre det billigt, og I kan nemt komme frem og tilbage – det er dermed den perfekte familieferie.

Besøg oplevelsernes ø

På trods af landets beskedne størrelse byder Danmark på masser af feriemuligheder for børnefamilier. En af dem er den skønne ø Samsø. Samsø er et fantastisk sted at holde ferie med små børn. Øen byder på et væld af hyggelige og børnevenlige sommerhuse samt masser af sjove familieaktiviteter.

Når du holder ferie i et sommerhus i Danmark, er det nemt for dig at planlægge dagene, så de lever op til netop jeres families behov. Hvis der er behov for afslapning, kan I hygge indenfor ved at tegne eller spille sjove spil. Du kan også vælge et lækkert sommerhus med spa og sauna til dig og din familie, så der er gode muligheder for afslapning efter en aktivitetsrig dag.

Ønsker du derimod en langt mere aktiv ferie, hvor børnene kan få brændt noget krudt af, og I får en masse gode minder med hjem i bagagen, er der også rig mulighed for det på Samsø. Tag eksempelvis børnene med ud nogle af disse hyggelige familieaktiviteter:

  • Samsølabyrinten, der er verdens største labyrint
  • Samsø Tarzanbane – udfordrende og sjovt for hele familien
  • Samsø Naturskole med sjove oplevelser i naturen
  • Kajak- og kanosejlads
  • Cykelture
  • Strandture, når vejret arter sig
  • Og meget mere

Vælger du at tage børnene med en tur til Samsø, vil I med garanti få en hyggelig familieferie, der giver jer masser af gode minder. Denne ferieform giver desuden mulighed for at spare mange penge, blandt andet fordi du sammen med børnene kan lave maden selv.

Børn er vilde med camping

Skal ferien foregå endnu mere ude i den friske luft? Så er camping det perfekte valg for jeres familie. Langt de fleste børn er helt vilde med at komme på campingferie. For et barn er der nemlig masser at give sig til på en campingplads og mange andre børn at lege med.

En campingferie kan kombineres med mange forskellige sjove aktiviteter ude i naturen. I kan eksempelvis vælge en campingplads, der ligger ud til en å og så starte ferien ud med at sejle i kano hen til pladsen. Det er en rigtig hyggelig familieaktivitet, hvor I kan konkurrere om, hvem der kommer først i mål.

Campingferien er ligeledes et billigt valg, men hvor I får meget for pengene i form af de mange sjove aktiviteter, som campinglivet byder på. Uanset om I vælger telt, campingvogn eller hytte, er hyggen i fokus, fordi I er tæt på hinanden hele tiden. Derudover kan I lave mad sammen, spille minigolf, hygge omkring et bål om aftenen og meget mere.

Uanset om det er sommerhusferie, campingferie eller en helt anden type ferie, som du og din familie vil på, er det altid skønt at holde ferie i Danmark.